Laden...
Klein momentje, aub.
Hmm. Het duurt blijkbaar wel even. Misschien kun je de pagina eens opnieuw laden?

Ga je naar het buitenland?

Wat je moet weten

In het buitenland gebruik je binnen de EU je nationale bundel om te bellen, sms'en of mobiel te surfen. Geen extra roamingkosten meer dus, en je verbruik gaat gewoon van je nationale bundel af. Buiten de EU gelden speciale tarieven.
Kies hieronder je type simkaart voor alle details. Het Vikingvoordeel is enkel geldig in België.
Let op: als je op een boot of in een vliegtuig bent, maak je verbinding via een satelliet.
Raadpleeg onze FAQ voor meer info.

 • Hoe gebruik ik de Payconiq by Bancontact-app om mijn simkaart te herladen?

  Heb je de Payconiq by Bancontact-app nog niet gedownload? Geen nood. Op de website van Payconiq vind je de nodige uitleg om van start te gaan. Zodra je de app hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, kun je die ook gebruiken om je Mobile Vikings simkaart te herladen.

  Ga naar je account en klik op de rode knop ‘Herlaad nu’. Nadat je het juiste herlaadbedrag hebt geselecteerd, kies je de methode ‘Bancontact’. Hierna kom je op de pagina terecht waar je de QR-code vindt waarmee je de betaling afrondt. Scan de code en je bent klaar! ;-)

  Ben je op zoek naar meer informatie over de precieze werking van de Payconiq by Bancontact app, dan kun je deze pagina raadplegen. Voor problemen tijdens de installatie van de app, helpt deze uitleg je al een eind op weg.

 • Hoe lang zijn mijn belwaarde en bundel met gratis voordelen geldig?

  TL;DR
  1 kalendermaand vanaf het moment van je laatste herlading. Als je bijvoorbeeld herlaadt op 8 november 2015 om 12u35, dan blijft je bundel geldig tot 8 december 2015, om 12u35.

  Context
  Een kalendermaand definiëren we als de duur van een specifieke datum van een maand tot dezelfde datum van de volgende maand. Een kalendermaand kan dus 28, 29 (tijdens een schrikkeljaar), 30 of 31 dagen lang zijn. Een voorbeeld: herlaad je in maart, dan is je bundel 31 dagen geldig. Herlaad je in april, dan is je bundel 30 dagen geldig.

  Wat met resterende belwaarde?
  Heb je nog belwaarde over, dan wordt die gewoon overgedragen naar de volgende maand en opgeteld bij je volgende herlading. De 
  belwaarde van een herlading blijft 6 maanden geldig en vervalt dan.

  En als de maand om is?
  Als de maand om is, en je hebt nog niet herladen, dan gelden de buitenbundelkosten.

 • Zijn de onbeperkte belminuten écht onbeperkt?

  Ja, onbeperkt is onbeperkt. Maar voor het geval je nog vragen hebt:

  Is bellen onbeperkt naar alle providers in België?
  Ja.

  En ook naar niet-Mobile Vikings?
  Jup.

  Dus onbeperkt bellen geldt naar alle netwerken, gsm’s, en vaste lijnen?
  Ja.

  Onze tariefplannen zijn voor normaal privégebruik. Dat kan behoorlijk intensief zijn, maar we fronsen toch even de wenkbrauwen als je:

  • Regelmatig meer dan 6 uur per dag of 30 uur per week belt;
  • Regelmatig meer dan 3 uur ononderbroken belt, of de ene na de andere oproep start.
 • Hoe vermijd ik hoge kosten met een abonnement in een land buiten de EU?

  Omdat je verbruik in een land buiten de EU niet is inbegrepen in je maandbundel, dien je die kosten apart te betalen. Dat gebeurt automatisch bij je maandelijkse aanrekening of factuur. We geven je graag ook enkele tips om extra kosten te vermijden:

  • Zet dataroaming uit wanneer je niet actief aan het surfen bent.

  Zo vermijd je dat een verbinding op de achtergrond langzamerhand data opsoupeert. Het is mogelijk dat bepaalde apps in de achtergrond automatisch verbinding maken met het internet.

  • Controleer het aantal tekens van je sms-berichten. 

  In je iPhone bijvoorbeeld, schakel je dit in via Instellingen → Berichten. De teller laat je zien wanneer een sms te lang wordt om in één keer te verzenden.

  • Laat mensen jou bellen in plaats van omgekeerd.

  In onze roamingwizard zie je dat gebeld worden doorgaans een stuk goedkoper is. En de persoon die jou opbelt, betaalt niet extra omdat je je buiten de EU-zone bevindt!

   

 • Speciale aanbiedingen

  Soms krijg je bij onze partners extra Vikingpunten op specifieke producten, bovenop het percentage dat je sowieso terugverdient. Maar zolang je Vikingpunten nog in wacht staan, zie je die extra punten niet. Maar geen zorgen: eens de Vikingpunten effectief op je account worden gezet, krijg je wél het juiste aantal.

Contacteer ons

Snelste antwoord
een aanvraag indienen
of mail naar info@mobilevikings.be
We antwoorden binnen 1 dag.
FAQ

x

Ben je zeker?

Onderstaande verwijderen?

x